Kolory intensywne.
Napełniają kubek.
Szczęściem.
Kompot z rabarbaru i truskawek z nutą cynamonu
4 łodygi rabarbaru
pół szklanki truskawek
3 łyżki cukru
laska cynamonu
4 szklanki wody
kilka plasterków limonki
kilka listków mięty
Rabarbar pokroić na małe kawałki i przełożyć do garnka.
Zasypać cukrem i smażyć razem 5 minut.
Zalać wodą, dodać truskawki, zagotować.
Dodać laskę cynamonu i gotować jeszcze 10 minut.
Przed podaniem wyjąć laskę cynamonu.
Świetnie smakuje na ciepło, jak i schłodzony z dodatkiem limonki i listków mięty.
Jak mi brakuje truskawek 🙂 Smacznie wygląda Twój kompot i zapewne taki jest.
Pozdrawiam Ilona
mniam, podoba mi się 😉
Uwielbiam! Idealne orzeźwienie :>
ale ładny, intnsywnie czerwony rabarbar, trudno mi taki dostać… Pyszne połączenie wiosennych owoców! 🙂
w sam raz na lato 😉
ale pychotka!!! proszę o małego głosika na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*
Truskawki i rabarbar- duet, na który aktualnie jest szał, prawda? Tzn. "sezon" 😀
Wspaniała propozycja, musi być słodziutki 🙂
http://dariawkuchni.blogspot.com/
Kolor ma absolutnie cudowny 🙂
Napój idealny 🙂
ta limonka prezentuje się wyjątkowo apetycznie mniam:)!