image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kolory intensywne.
Napełniają kubek.
Szczęściem.

Kompot z rabarbaru i truskawek z nutą cynamonu

4 łodygi rabarbaru
pół szklanki truskawek
3 łyżki cukru
laska cynamonu
4 szklanki wody
kilka plasterków limonki
kilka listków mięty
Rabarbar pokroić na małe kawałki i przełożyć do garnka.
Zasypać cukrem i smażyć razem 5 minut.
Zalać wodą, dodać truskawki, zagotować.
Dodać laskę cynamonu i gotować jeszcze 10 minut.
Przed podaniem wyjąć laskę cynamonu.
Świetnie smakuje na ciepło, jak i schłodzony z dodatkiem limonki i listków mięty.
przepisy z rabarbarem
kompot rabarbarowo-truskawkowy, kompot z rabarbarem i truskawkami, kompot rabarbar, kompot z rabarbaru
kompot rabarbarowo-truskawkowy, kompot z rabarbarem i truskawkami, kompot rabarbar, kompot z rabarbaru
kompot rabarbarowo-truskawkowy, kompot z rabarbarem i truskawkami, kompot rabarbar, kompot z rabarbaru
Klasyczny kompot z samego rabarbaru tutaj klik.

10 Replies to “Kompot rabarbarowo-truskawkowy”

  1. Ilona says: 8 czerwca 2013 at 00:10

    Jak mi brakuje truskawek 🙂 Smacznie wygląda Twój kompot i zapewne taki jest.
    Pozdrawiam Ilona

  2. Ola says: 8 czerwca 2013 at 08:30

    mniam, podoba mi się 😉

  3. Kamciss says: 8 czerwca 2013 at 13:20

    Uwielbiam! Idealne orzeźwienie :>

  4. DaisyDukes says: 8 czerwca 2013 at 13:37

    ale ładny, intnsywnie czerwony rabarbar, trudno mi taki dostać… Pyszne połączenie wiosennych owoców! 🙂

  5. Dominika Anna says: 8 czerwca 2013 at 14:50

    w sam raz na lato 😉

  6. Zielona strona Flinstona says: 8 czerwca 2013 at 16:53

    ale pychotka!!! proszę o małego głosika na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*

  7. *D says: 8 czerwca 2013 at 19:07

    Truskawki i rabarbar- duet, na który aktualnie jest szał, prawda? Tzn. "sezon" 😀
    Wspaniała propozycja, musi być słodziutki 🙂
    http://dariawkuchni.blogspot.com/

  8. gin says: 8 czerwca 2013 at 19:13

    Kolor ma absolutnie cudowny 🙂

  9. Olcik says: 12 czerwca 2013 at 19:43

    ta limonka prezentuje się wyjątkowo apetycznie mniam:)!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.