Jakiś czas temu dostałam od Neoflam Poland do przetestowania szklano-ceramiczny garnuszek o niezwykle pięknym wyglądzie, same zobaczcie:
Żeby pokazać walory garnuszka przygotowałam:
Leczo z ananasem zapiekane serem
papryka czerwona
2 pomidory
cebula
2 ząbki czosnku
pół puszki ananasa 
pół puszki kukurydzy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju z pestek winogron
10 dag sera
pół łyżeczki suszonego tymianku
pół łyżeczki oregano
sól, pieprz
natka pietruszki
Cebulę pokroić w kosteczkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Włożyć do garnuszka z rozgrzanym olejem.
Smażyć chwilę.
Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do cebulki z czosnkiem.
Dodać pomidory pokrojone w kostkę.
Wsypać przyprawy i wlać koncentrat.
Czekać aż warzywa lekko zmiękną i dodać wtedy pokrojonego ananasa.
Na sam koniec dodać kukurydzę.
Zdjąć garnuszek z ognia.
Pokroić ser w plastry grube i przykryć nim warzywa.
Zapiekać przez chwilę w nagrzanym piekarniku do 180st.C( lub w mikrofalówce przez 3min.) do momentu aż się rozpuści ser.
Podawać w miseczkach małych z natką pietruszki.
Wracając do garnuszka z Neoflam to ma on dużo zalet. Najważniejszą jest to, że garnek jest szklano-ceramiczny, dzięki czemu bardzo łatwo przyswaja ciepło. Raz dwa i jest nagrzany.
Druga zaleta to taka, że garnuszek jest wszechstronny przez to, że możemy używać go w piekarniku, kuchence gazowej, mikrofalowej czy elektrycznej. Ponad to może być przechowywany w lodówce czy zamrażalniku, a zmywać możemy go w zmywarce.
Dla mnie istotną cechą jest też wygląd, a tutaj mamy piękną białą ceramikę ze świetnym motywem w polne kwiaty, jakimi są maki, a nawet producent zadbał o taki szczegół, że mamy motylka, a ja jako biolog wiem, że to gatunek z rodziny modraszkowatych 🙂 To moje ulubione motylki:) No czy to nie jest urocze?:)))
Producent zapewnia także, że garnek nie przenika zapachem żywności, co faktycznie się zgadza.
Garnuszek do kupienia jest {tutaj}, garnek wyposażony jest w pokrywkę, więc nie ponosimy dodatkowych kosztów.
Myślę, że każda gospodyni domowa powinna posiadać taki wszechstronny garnuszek z pięknym designem:)

19 Replies to “Leczo z ananasem i testowanie NEOFLAM.”

  1. Paulina says: 19 lutego 2012 at 11:27

    Faktycznie świetne naczynie 🙂 A leczo wygląda smakowicie 🙂

    ps
    gdzie kupiłaś te kokilki ze zdjęcia? ;>

  2. Friday says: 19 lutego 2012 at 11:30

    Prześliczny ten garnuszek no i leczo wygląda prze smakowicie!!!! mniam:)

  3. slyvvia says: 19 lutego 2012 at 11:56

    Pysznie! Uwielbiam takie połączenia.

  4. blog okularnicy says: 19 lutego 2012 at 12:36

    osz kurczaki, takiego lecza jeszcze nie jadłam!
    a garnuszek przeuroczy!

  5. Siaśka says: 19 lutego 2012 at 12:52

    musi być pyszne!

  6. kulinarne-smaki says: 19 lutego 2012 at 13:09

    W takim naczyniu wszystko wychodzi idealnie 🙂

  7. judik says: 19 lutego 2012 at 14:27

    Super to leczo, a naczynie piękne!:)

  8. Amy says: 19 lutego 2012 at 14:43

    Nie wpadłabym, żeby dodać cynamonu do lecza- muszę koniecznie spróbować:)

  9. Dusia says: 19 lutego 2012 at 14:45

    Paulino miseczki kupiłam w jakiś takim tanim sklepie z różnymi rzeczami, po 3,50zł były.
    Amy Ale ja cynamonu nie dodawałam ;P

  10. Sue says: 19 lutego 2012 at 14:55

    Mi osobiście średnio podoba się ten wzorek, ale funkcjonalność garnka świetna. 😉
    Mogliby zrobić bardziej nowoczesny design, wtedy byłby to strzał w dziesiątkę. ;D

    A lecza jeszcze nigdy nie zapiekałam. Trzeba spróbować. 😉

  11. Osia says: 19 lutego 2012 at 15:29

    Garczek faktycznie urodziwy:)
    Ja też dzisiaj robiłam leczo na obiad tyle że klasyczne, paprykowe:)

  12. klliisiaa says: 19 lutego 2012 at 16:18

    uwielbiam leczo! 😀

  13. Majana says: 19 lutego 2012 at 18:11

    Śliczny ten garnuszek, a leczo lubie. Z ananasem jeszcze nie jadłam.
    POzdoriwneia:)

  14. Gosia says: 19 lutego 2012 at 18:31

    u mnie leczo robi się tylko klasyczne, ale kiedyś wylądował w nim ananas w postaci resztek z szaszłyków z grilla 😉

  15. ruda says: 19 lutego 2012 at 19:18

    Garnek prezentuje się wspaniale.
    Wczoraj naszła mnie ochota na leczo. Dodatek ananasa jest fajnym pomysłem 🙂

  16. Dage says: 20 lutego 2012 at 10:59

    uhhh wygląda smakowicie. jakiego sera najlepiej użyć?

  17. agattekh says: 20 lutego 2012 at 17:41

    Pysznie wygląda to Twoje leczo 🙂

  18. Paulina says: 26 lutego 2012 at 12:25

    Dusia, pytałam bo też jestem z Gdańska i chcę wyruszyc na poszukiwanie a nie wiem gdzie 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.