Marka Pudliszki wzbogaciła swoją ofertę o makarony. Makarony Bogactwo Błonnika zawierają 4 razy więcej błonnika niż inne makarony. Duża porcja zdrowia została zamknięta w klasycznym smaku makaronów. Każdy, kto troszczy się o zdrowie i ładną sylwetkę,
powinien szczególnie dbać o odpowiednią ilość błonnika w codziennej diecie – makaron Pudliszki idealnie się do tego nadaje. Błonnik zapewnia uczucie sytości, co pozwala
panować nad apetytem i łatwiej kontrolować dietę. Pomaga także w obniżaniu ciśnienia
krwi, poziomu cholesterolu w organizmie oraz ułatwia usuwanie toksyn z
organizmu.
powinien szczególnie dbać o odpowiednią ilość błonnika w codziennej diecie – makaron Pudliszki idealnie się do tego nadaje. Błonnik zapewnia uczucie sytości, co pozwala
panować nad apetytem i łatwiej kontrolować dietę. Pomaga także w obniżaniu ciśnienia
krwi, poziomu cholesterolu w organizmie oraz ułatwia usuwanie toksyn z
organizmu.
Makaron z krewetkami po tajsku
opakowanie makaronu Pudliszki Bogactwo Błonnika (500g)
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
300 g krewetek
pół limonki
puszka mleczka kokosowego
łyżeczka suszonej trawy cytrynowej
po pół łyżeczki: szafranu, kolendry, curry
kilkanaście pomidorków koktajlowych
pęczek natki pietruszki
sól, kolorowy pieprz
garść sezamu
Przygotowanie dania rozpocząć od obrania krewetek – odciąć głowę, pozbyć się pancerzyków (zostawiając ostatni), a następnie odnóży oraz nacinając wierzch krewetki po całej długości usunąć jelito, a na koniec umyć wszystkie krewetki pod bieżącą wodą.
Nastawić w garnku wodę z niewielką ilością soli na makaron.
Na rozgrzany olej wrzucić przeciśnięte przez praskę ząbki czosnek, chwilę smażyć i dodać posiekaną papryczkę chili.
Krewetki skropić sokiem z limonki i oprószyć kolorowym pieprzem.
Wrzucić krewetki na patelnię do czosnku i chilli, smażyć minutę i wlać mleczko kokosowe.
Dodać przyprawy – trawę cytrynową, szafran, kolendrę i curry.
Mieszać aż sos zgęstnieje, pod koniec dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Jeśli trzeba doprawić sos z krewetkami do smaku solą i pieprzem.
Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować według czasu podanego na opakowaniu.
Makaron wyłożyć na talerz i polać go sosem z krewetkami.
Danie posypać uprażonym na patelni sezamem.
wspaniały!:) uwielbiam makaron w takim wydaniu:D u mnie też ostatnio był makaron z krewetkami tylko w towarzystwie pesto z rukoli:)
smacznie wygląda:)
Ale smakowicie. Jestem typową makaroniarą. Co ma w składzie makaron- UWIELBIAM 😉
Makaron w takim wydaniu to mogłabym jeść codziennie 🙂