To była najlepsza edycja Restaurant Week– spędziłam mnóstwo czasu z rodziną i znajomymi na testowaniu
dań podczas tej edycji, emocjom nie było końca. Tym razem postawiłam na
sprawdzone restauracje i to był dobry wybór, bo większość dań bardzo mi
smakowała i była idealnie trafiona. Zauważyłam, że restauracje, w których byłam
(By the Way, Świnka w
trawce pod jabłonką, Polskie Smaki, Nowy Świat) naprawdę
się postarały, trzymały poziom i dbały o wysoką jakość dań. Dzisiaj zapraszam Was na
krótką fotorelację z restauracji Nowy Świat, o której pisałam Wam już kiedyś tu
– klik.
dań podczas tej edycji, emocjom nie było końca. Tym razem postawiłam na
sprawdzone restauracje i to był dobry wybór, bo większość dań bardzo mi
smakowała i była idealnie trafiona. Zauważyłam, że restauracje, w których byłam
(By the Way, Świnka w
trawce pod jabłonką, Polskie Smaki, Nowy Świat) naprawdę
się postarały, trzymały poziom i dbały o wysoką jakość dań. Dzisiaj zapraszam Was na
krótką fotorelację z restauracji Nowy Świat, o której pisałam Wam już kiedyś tu
– klik.
Po więcej szczegółów zapraszam do rozwinięcia wpisu.
Nowy Świat to restauracja z nowoczesną kuchnią polską oraz prawdziwy raj dla osób, które szukają koktajlowych wrażeń, bo serwowane są tutaj autorskie koktajle. Szef kuchni Rafał Kopicki na pewno zaskoczy Was innowacyjnymi połączeniami smaków, a profesjonalni barmani niesamowitymi kompozycjami zamkniętymi w kieliszkach.
Na początku naszego obiadu zaserwowano poczęstunek od szefa kuchni w postaci szarpanej wieprzowiny z chipsem z jabłka i musem z owoców.
Kurczak zagrodowy/puree ziemiaczane/dymka/zioła/bekon/espuma musztardowa.
Assiette z mango.
II menu
Śledź marynowany/creme fraiche/marynowane warzywa/cebula.
Karkówka/warzywa sezonowe/ziemniak/zioła/lody z palonej cebuli/sos musztardowy.
Beza/sorbet wiśniowy z prosecco/krem kokosowy.
Najlepszym daniem dla mnie okazał się tuńczyk na przystawkę, uwielbiam takie niebanalne propozycje. Kurczak faszerowany kaszą owinięty boczkiem to był też też strzał w dziesiątkę. Assiette z mango wszystkim smakowało, ale nieco rozczarował mnie deser z suchą bezą, chociaż dodatki były dobre.
Na zwieńczenie tych pyszności koktajl na bazie martini – ależ to było dobre!
By the way jest świetną restauracją 🙂