Kiedy zobaczyłam różowy cukier puder u Anny Marii to wiedziałam, że na pewno kiedyś go przygotuję. W kolejnym wpisie pokażę trufle czekoladowe, które obtaczałam w różowym pyłku o słodko-kwaśnym smaku. Na blogu znajdziecie też:
Hibiskusowy cukier puder
łyżka suszonych kwiatów hibiskusa
pół szklanki cukru pudru
Kwiaty hibiskusa zmielić na pył w młynku do kawy lub malakserze.
Dodać cukier puder, zmielić razem i przełożyć do słoiczka.
świetne:) pierwszy raz widzę taki:)
Świetna robota! A czy oprócz walorów tzn koloru i możliwości dekoracyjnych spełnia swoją rolę smakową, czy smak odbiega jednak znacząco?
Ma doskonały smak jest słodko-kwaśny, hibiskusowy, więc jak najbardziej spełnia rolę smakową. Niedługo pokażę jak go wykorzystałam w konkretnym przepisie.
Czekam więc z niecierpliwością 😉