image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Kiedy zobaczyłam różowy cukier puder u Anny Marii to wiedziałam, że na pewno kiedyś go przygotuję. W kolejnym wpisie pokażę trufle czekoladowe, które obtaczałam w różowym pyłku o słodko-kwaśnym smaku. Na blogu znajdziecie też:
Hibiskusowy cukier puder
hibiskusowy cukier puder

łyżka suszonych kwiatów hibiskusa
pół szklanki cukru pudru
Kwiaty hibiskusa zmielić na pył w młynku do kawy lub malakserze.
Dodać cukier puder, zmielić razem i przełożyć do słoiczka.
różowy cukier puder

4 Replies to “Różowy cukier puder”

  1. Justyna Żak says: 22 marca 2014 at 11:52

    świetne:) pierwszy raz widzę taki:)

  2. Halo Catering Katowice says: 23 marca 2014 at 02:38

    Świetna robota! A czy oprócz walorów tzn koloru i możliwości dekoracyjnych spełnia swoją rolę smakową, czy smak odbiega jednak znacząco?

    1. Dusia says: 23 marca 2014 at 09:00

      Ma doskonały smak jest słodko-kwaśny, hibiskusowy, więc jak najbardziej spełnia rolę smakową. Niedługo pokażę jak go wykorzystałam w konkretnym przepisie.

    2. Halo Catering Katowice says: 23 marca 2014 at 13:39

      Czekam więc z niecierpliwością 😉

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.