Kiedy po raz pierwszy spróbowałam zupy z pieczonych buraków w Cynamonie Gdynia to wiedziałam, że zrobię coś podobnego w domu. Dzisiaj serwuję Wam mus z buraków i mandarynek z korzenną nutą i pistacjami, idealny na świąteczną przystawkę. Do przygotowania musu użyłam blender Electrolux ESTM 1456, to nie tylko doskonała pomoc podczas świątecznych, kulinarnych przygotowań, ale także doskonały pomysł na prezent 🙂 Blendery oraz inne przydatne prezenty dla niej, dla niego i dla dziecka można kupić na www.NEO24.pl.
Mus z buraków i mandarynek z pistacjami
4 buraki
2 mandarynki
3 łyżeczki octu z czerwonego wina
pieprz czarny
szczypta cynamonu
jogurt naturalny
garść pistacji
świeża czerwona bazylia
Buraki upiec lub ugotować aż będą miękkie, następnie obrać ze skórki.
Buraki razem z cząstkami mandarynek wrzucić do pojemnika, zmiksować przy użyciu blendera na mus.
Dodać pieprz czarny, cynamon i ocet z czerwonego wina, zmiksować ponownie.
Oj przydałby mi się taki blender !
A ten mus ma obłędny kolor ! I dodatek pistacji musi nadawać fajnego posmaczku 😉
jestem na kupnie blendera 🙂
smacznie mus wygląda, bardzo lubię buraki!
zapraszam do siebie
http://www.cookplease.blogspot.com
Duziu piekny 🙂 zapraszam cie do akcji juz trwa http://waniliowysmoczek.blogspot.com/2013/12/tecza-smakow-3-ze-swiatecznym-akcentem.html
ciekawy pomysł:)