Sięgam ręką.
Po złote liście.
Zbieram kasztany.
Chowam w kieszeń.
Tarta z kurkami i camembertem
tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki
 ciasto francuskie
250 g kurek
cebula
łyżka oleju
2 łyżki masła
sól, pieprz
camembert 
3 jajka
natka pietruszki
Cebulę drobno kroimy i smażymy na łyżce oleju aż się zeszkli.
Na oddzielnej patelni smażymy na maśle kurki.
Do kurek dodajemy cebulkę i doprawiamy solą z pieprzem.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wycinamy koło o średnicy naszej formy.
Pieczemy około 10 minut w 180 st.C i wyjmujemy.
Środek ciasta ugniatamy widelcem.
Kurki mieszamy z jajkami i posiekaną natką pietruszką.
Wylewamy na środek ciasta.
Camembert kroimy na plasterki i układamy na wierzch tarty.
Całość zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut w piekarnik.
tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki

tarta z kurkami, kurki, przepis na kurki

37 Replies to “Tarta z kurkami.”

  1. Kruszynka says: 3 października 2012 at 07:04

    Też robiłam,tyle, że z brukselką, pyszne 😉

  2. Basia says: 3 października 2012 at 07:08

    Śni mi się taka tarta, a Twoja wygląda obłędnie 🙂
    Pozdrawiam serdecznie!

  3. siankoo says: 3 października 2012 at 07:37

    tarty wszelkiego rodzaju uwielbiam, a kurkowe zwłaszcza:)

  4. przecinkowa says: 3 października 2012 at 07:54

    uwielbiam tart 🙂 Mniam mniam 😉

  5. Monica says: 3 października 2012 at 07:56

    O lala, bosko, kurkowo, aż ślinka cieknie 🙂

  6. Helen says: 3 października 2012 at 07:58

    O!musi być pyszna:)uwielbiam wszelkie tarty.

  7. Droczilka says: 3 października 2012 at 08:06

    Jesienne pyszności! 🙂

  8. Ania says: 3 października 2012 at 08:18

    Mniam! chyba wyciągnę porcję kurek z zamrażalnika 🙂

  9. magda says: 3 października 2012 at 09:20

    mniam… szkoda że nie da się jeść przez nata :/ pysznie wygląda

  10. MakeCooking says: 3 października 2012 at 09:25

    Tarta wygląda bardzo smakowicie 🙂

  11. alucha says: 3 października 2012 at 10:09

    Mmm… Fantastyczny obiad! 🙂

  12. Kulinarna Ja says: 3 października 2012 at 10:20

    Uwielbiam kurki, tarta musi być pyszna!

  13. MałgosiaZ says: 3 października 2012 at 11:04

    ale pojechałaś Duśka z tymi kurkami, aż mi się w oczach porobiło na widok tej tarty !

  14. Becia says: 3 października 2012 at 14:53

    ile kurek, bosko *.*

  15. Brenia says: 3 października 2012 at 16:24

    Kurczę, ale mi narobiłaś ochoty.. 😉

  16. wegetari-anka says: 3 października 2012 at 17:41

    to po prostu musi byc mega pyszne !!

  17. zufik says: 3 października 2012 at 18:23

    Czuję ten zapach jak się piekła:)pewnie jest pyszna

  18. Kamciss says: 3 października 2012 at 18:43

    Oj musiało być pyszne 🙂

  19. Anonimowy says: 3 października 2012 at 18:49

    moje ulubione grzybki 😉

  20. Marzena says: 3 października 2012 at 19:19

    Z kurkami uwielbiam tarty:-) Zresztą wszystko:-)

  21. pasjonatka says: 3 października 2012 at 19:39

    idealna na pewno jedena z moich ulubionych 🙂

  22. judik says: 3 października 2012 at 21:16

    Też niedawno robiłam podobną tyle że mini tarty:-) Pycha Twoja wygląda:-)

  23. favtrav says: 3 października 2012 at 22:56

    Właśnie planuję ją zrobić, bo grzybów w kuchni co nie miara! 🙂

  24. Ewelina Md says: 4 października 2012 at 08:34

    Z chęcią bym zjadła taką tartę ale o kurkach to mogę tylko pomarzyć ;(

  25. Bazylka says: 4 października 2012 at 10:20

    Już nie mogę się doczekać, kiedy wypróbuję ten przepis – brzmi bajecznie 😀

  26. Ela.M says: 4 października 2012 at 17:42

    Wszędzie na około jest pełno przepisów z kurkami, one jakoś mnie nie ….? Może czas spróbować ta tarta tak smakowicie wygląda więc spróbuję?

  27. Anulla says: 4 października 2012 at 19:53

    uwielbiam tarty i kurki!:D to dla mnie idealne połączenie:)

  28. Tomek gotuje says: 5 października 2012 at 11:48

    Połączenie kurek i camemberta musi być super 🙂

  29. Fabryka Spokoju says: 5 października 2012 at 17:03

    Dusiu, właśnie zjedliśmy tartę według Twojego przepisu, zapraszam do mnie 😉
    http://kuchnia-anny.blogspot.com/2012/10/tarta-z-kurkami-i-camembertem.html

  30. PRZYTULIA says: 7 października 2012 at 06:02

    Pysznie wygląda, cudne połaczenie 🙂 Uwielbiam tarty, nie wiem jak to się stało, że jeszcze żadnej "jesiennej" nie zrobiłam.

  31. panna_anna says: 11 października 2012 at 17:49

    chciałabym choćby kawałeczek 🙂 przez domowników nie jedzących grzybów nie mogę rozkoszować się ich smakiem. Nie lubię gotować tylko dla siebie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.