Niepozorna z zewnątrz, a skrywająca naprawdę kolorowe wnętrze i egzotyczny ogród, z wybitną kuchnią, którą totalnie mnie zaskoczyła - taka jest właśnie meksykańska restauracja Suavemente znajdująca się na kolorowej gdańskiej Zaspie. Tuż obok w pawilonach znajdziecie włoską pizzę Lipo (recenzja) oraz grillowane skrzydełka z Kury Domowej (recenzja).

W samym sercu Gdańska, wśród pięknych kamieniczek, powstała wegetariańska i wegańska restauracja Manna 68. Jest to miejsce z duszą, gdzie autorskie przepisy są inspiracją z całego świata. Właściciele włożyli dużo serca w stworzenie roślinnej restauracji. Jakie danie znajdziecie w menu? Zapraszam do czytania i oglądania.

23 i 24 czerwca, czyli już dziś i jutro na molo odbywa się jeden z największych i najciekawszych festiwali kulinarnych na molo w Sopocie. Slow Fest Sopot to ogromna kulinarna impreza, gdzie wszyscy możemy się spotkać przy długim stole na molo, przy którym ponad 200 kucharzy, artystów i pasjonatów będzie serwować Wam w porcjach degustacyjnych swoje dania i produkty kulinarne. Ceny za porcje degustacyjne zaczynają się od 5 zł, ale trzeba też zapłacić za wstęp na molo. Slow Food to propagowanie wspólnego jedzenia, regionalnych produktów i tradycji. Jeżeli tak jak ja kochacie odkrywać nowe smaki to musicie dzisiaj pojawić się na molo w Sopocie! Zapraszam Was też na fotorelację z kolacji inauguracyjnej Slow Fest Sopot.

O Bagietce dowiedziałam się od mojej bliskiej koleżanki Darii, która kiedyś w podziękowaniu przywiozła mi z Chojnic obłędnie pyszny tort makowy przekładany powidłami i musem czekoladowym. Kiedy wybraliśmy się na wypoczynek do Chojnic i Charzykowy (sprawdź co zobaczyć w Chojnicach) to wiedziałam, że muszę odwiedzić słynną w tym mieście Bagietkę. Zapraszam Was na ten słodki wpis.