Rozcieranie.
Podjadanie.
Skubanie.
Kruszonka
porcja na dużą blaszkę
200 gram mąki pszennej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone
Do miski wsypać mąkę i cukier.
Zalać jeszcze ciepłym masłem.
Zagnieść wszystko razem rozcierając między palcami.
Kruszonką można posypać ciasta, zamrozić na później, albo przygotować crumble.
Przepisy:
ojejku! pamiętam jak ją wyjadałam z ciasta kiedy byłam mała 🙂
O kurcze, nie znałam takiej metody. Zawsze robię z masła w stanie stałym. Różni się czymś?
jest bardziej miękka i tyle, dla mnie tak jest wygodniej
Uwielbiam kruszonkę 😀 Ja czasami dodaje jajko
ja też robię z masła w kostce;) a za bajtla też wyjadałam mamie z miski he he
kruszonce zawsze mówię wielkie tak:D
kruszonka to najlepszy element ciast <3