Rozcieranie.
Podjadanie.
Skubanie.
Kruszonka
porcja na dużą blaszkę
kruszonka, jak zrobić kruszonkę, przepis na kruszonkę
 200 gram mąki pszennej
100 gram cukru
100 gram masła roztopione i lekko ostudzone
Do miski wsypać mąkę i cukier.
Zalać jeszcze ciepłym masłem.
Zagnieść wszystko razem rozcierając między palcami.
Kruszonką można posypać ciasta, zamrozić na później, albo przygotować crumble. 
kruszonka, jak zrobić kruszonkę, przepis na kruszonkę
Przepisy:

7 Replies to “Kruszonka”

  1. robaszekk says: 6 czerwca 2013 at 09:31

    ojejku! pamiętam jak ją wyjadałam z ciasta kiedy byłam mała 🙂

  2. Anonimowy says: 6 czerwca 2013 at 15:10

    O kurcze, nie znałam takiej metody. Zawsze robię z masła w stanie stałym. Różni się czymś?

    1. Dusia says: 6 czerwca 2013 at 15:12

      jest bardziej miękka i tyle, dla mnie tak jest wygodniej

  3. Kamciss says: 6 czerwca 2013 at 15:26

    Uwielbiam kruszonkę 😀 Ja czasami dodaje jajko

  4. ariska says: 6 czerwca 2013 at 16:20

    ja też robię z masła w kostce;) a za bajtla też wyjadałam mamie z miski he he

  5. Antenka says: 6 czerwca 2013 at 17:31

    kruszonce zawsze mówię wielkie tak:D

  6. B-e-a-utiful says: 6 czerwca 2013 at 17:53

    kruszonka to najlepszy element ciast <3

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.