image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Na świątecznym stole w formie wędlin zawsze sprawdza się schab. Na blogu znajdziecie wiele smacznych propozycji:
Schab faszerowany żurawiną
schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis

1 kg schabu
200 g suszonej żurawiny
słodka papryka, papryka wędzona, sól, pieprz ziołowy, pieprz naturalny, suszony czosnek, tymianek, oregano
2-3 łyżki oliwy
Schab naciąć w środku nożem tworząc kieszonkę do faszerowania.
Do środka ciasno włożyć suszoną żurawinę. 
Oliwę wymieszać z przyprawami, natrzeć marynatą mięso i włożyć do lodówki na całą noc lub min. 12 godzin. 
Po tym czasie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez godzinę w temp. 180 st.C.
Kroić po wystudzeniu i podawać w formie wędliny na świątecznym stole.

schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis

schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis
schab faszerowany, schab faszerowany przepis, schab z żurawiną, schab faszerowany z żurawiną przepis

One Reply to “Schab faszerowany żurawiną”

  1. *Nataleczka* says: 8 grudnia 2015 at 07:34

    Z żurawiną jeszcze nie jadłam.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.