image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Domowa wędlina jest najlepsza i wbrew pozorom wcale się jej trudno nie robi. Dzisiaj przepis na schab w mleku, niezwykle soczysty i delikatny, dzięki gotowaniu w mleku, a przy tym bardzo aromatyczny, dzięki rozmarynowi. Przepisy na domowe wędliny:
Schab w mleku
schab gotowany w mleku, soczysty schab z mleka, schab z mleka, schab z mleka gessler

1,5 kg schabu
1,5 litra mleka
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
gałązka rozmarynu
sól, pieprz
olej
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z każdej strony.
Do garnka wlać mleko i dodać ziele angielskie, listki laurowe, gałkę muszkatołową i rozmaryn.
Podsmażony schab oprószyć z każdej strony solą i pieprzem.
Mleko podgrzewać, gdy zawrze włożyć schab.
Dusić pod przykryciem 1,5 godziny.
Ostudzone mięso kroić na plastry.
schab gotowany w mleku, soczysty schab z mleka, schab z mleka, schab z mleka gessler

7 Replies to “Schab w mleku”

  1. Helen G. says: 9 kwietnia 2014 at 07:14

    Ciekawy przepis, nie dusiłam jeszcze mięsa w mleku:)

  2. Kuchenne Zabawy says: 9 kwietnia 2014 at 13:12

    Każda wędlina robiona w domu….<3

  3. Margarites says: 9 kwietnia 2014 at 14:58

    Wygląda bardzo smakowicie. Muszę spróbować w najbliższym czasie 🙂

  4. Shine Rose says: 9 kwietnia 2014 at 19:16

    Robiłam i był pyszny 🙂

  5. Paulina Kwiatkowska says: 9 kwietnia 2014 at 23:33

    Nigdy nie jadłam schabu w mleku, ciekawe:)

  6. Opalanka says: 10 kwietnia 2014 at 10:21

    Muszę przygotować. jeszcze, żeby mięso udało się kupić takie swojskie, zwyczajne "od chłopa" 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.