Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić różowy rondel Eela z pokrywką firmy Neoflam.
Rondel wykonany jest z odlewanego ciśnieniowo aluminium. Dno jest grube na 5 mm, a ścianki są solidnie wykonane, dzięki czemu nic się nie odkształci i nie wybrzuszy podczas użytkowania. Garnek bardzo szybko się nagrzewa, dzięki czemu możemy zaoszczędzić prąd lub gaz używając mały palnik.
Od wewnątrz i na zewnątrz rondel pokryty jest powłoką ceramiczną. Dzięki takiej powłoce nic nam nie przywiera do garnka, a sama powłoka jest odporna na zadrapania. Rondel można myć w zmywarce.
Garnek jest w kolorze jasnego różu, co dla mnie jest jego wielką zaletą, bo mało na rynku mamy takich słodkich garnuszków. Uchwyt jest długi, wygodny i nie nagrzewa się mocno. W zestawie jest szklana pokrywka z uchwytem i wentylem, z którego w trakcie gotowania bucha para, całkiem zjawiskowo 🙂 A przy tym mamy mniej zabrudzeń, nic nam nie kapie z pokrywki, a zachowujemy wartości odżywcze w przygotowywanych potrawach.
Byłby to rondel idealny, gdyby można było odpiąć rączkę i wsadzić go do piekarnika, ale niestety. W tym wypadku dostaje ocenę bardzo dobrą 🙂
Byłby to rondel idealny, gdyby można było odpiąć rączkę i wsadzić go do piekarnika, ale niestety. W tym wypadku dostaje ocenę bardzo dobrą 🙂
Zupa krem czosnkowa
10-15 ząbków czosnku
cebula
4 ziemniaki
1,5 litra wywaru warzywnego (przepis)
łyżka oleju
sól, pieprz
pół szklanki śmietanki
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oleju w garnku.
Dodać posiekany drobno czosnek i chwilę razem smażyć.
Przełożyć do bulionu cebulę z czosnkiem i dodać pokrojone na kawałki ziemniaki.
Zagotować i gotować jeszcze około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Zmiksować blenderem na krem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wmieszać śmietankę.
Podawać z natką pietruszki i grzankami.
czosnek polubiłam od niedawna, myślę, że dzięki tej zupie-krem polubiłabym jeszcze bardziej 🙂
bardzo podobają mi się dzisiejsze zdjęcia 🙂
Pycha! Lubię
super rondelek, a zupa aromatycznaaaa mmmm
Uwielbiam czosnkową. Zwłaszcza z grzankami 🙂
Ładny ten rondelek:)zup czosnkowa to moja ulubiona zupa na zimę:)
Czosnkowa kojarzy mi się z wyjazdami na snowboard, pyyycha 🙂
uwielbiam zupe czosnkową – a rondel cudny – ten kolor…mmm 🙂
Wow, śliczny rondelek! 🙂 kolor ma rzeczywiście niespotykany. A zupę wypróbuję w najbliższym czasie, bardzo lubię czosnek. Pozdrawiam 🙂
Bardzo ciekawy rondelek, ale zdecydowanie przeszedł na drugi plan. Podjadłabym trochę takiego kremu! Oj tak!
zupka wygląda na niebywale smakowitą!
wygląda obłędnie, bardzo lubię takie kremy:)
U mnie także niedawno czosnkowa szła pod łyżkę. 🙂 Doskonała zupa.
rondelek przeuroczy! 🙂
zupka tez prezentuje się smacznie!
świetnie! dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo!pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂
wiedziałam, że czosnkowa będzie hitem ale nie wiedziałam że aż takim. Jest rewelacyjna !!!
Super, że smakuje 🙂 dołączyła do moich ulubionych zup
Ta zupa jest rewelacyjna. Robiłam ją 3 razy i nie mam jej dość. Tym razem zrobiłam zdjęcia. Przesłałam na maila.
Ogromnie się cieszę, że tak smakuje 🙂
pyszna zupka
Na ile porcji jest ta zupa ?
4
zrobiłam, wyszła pychota 🙂 mimo, że się obawiałam czy nie będzie zbyt czosnkowa, była w sam raz 🙂
agad
Super 🙂 na zdrowie
Robiłam tą zupę 2 tygodnie temu a dzisiaj mój syn się już jej znowu domaga. Pyszna 🙂
Koko
Następnym razem podeślij zdjęcie do galerii czytelników na fb. Cieszę się że smakuje
śmietanki to rozumie 30%?
tak, ale może być każda słodka np. 18 %
Czosnek uwielbiam w każdej postaci, niedawno właśnie miałem ochotę na zupę czosnkową. Przepis na pewno wypróbuję, dodaję do obserwowanych i zapraszam do siebie: http://rewolucjawgarnku.blogspot.com 🙂
"śmietanki" – można zwykłą śmietanę?
lepsza jest ze śmietanką, ale można dać zwykłą ale wtedy nie gotować tylko kleksa do talerza nalać
Właśnie ją zajadam 🙂 świetny przepis.
na zdrówko 🙂