Kilka dni temu dostałam bardzo dużą ilość grzybów leśnych, które przecież jesienią są najcenniejszym produktem. To takie skarby lasu, dlatego spora część została skąpana i powstała pyszna zupa grzybowa (przepis) spod rąk mojej mamy. Pozostała część wylądowała w kruchym cieście i tak powstała tarta z grzybami leśnymi.

ulubieńcy sierpnia

Nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już w połowie września! Lato tak szybko się skończyło! Mam dla Was trochę hiciorów wakacyjnych. Koniecznie zajrzyjcie do pełnej listy ulubieńców sierpnia, bo znajdziecie tam filmik, który musi obowiązkowo obejrzeć każdy! Jest też kilka kosmetyków do makijażu (a wielka promocja w Rossmannie właśnie trwa) oraz seriale (dobre również na jesienne wieczory). 

Moje Miejsce to restauracja na gdańskim Garnizonie, która serwuje nam włoską kuchnię. Jak dobrze wiecie, uwielbiam śródziemnomorską klimaty. Jeśli jesteście ciekawi, co możecie zjeść w tej restauracji, to zapraszam do dalszego czytania i oglądania. Inne recenzje restauracji z Trójmiasta są tutaj.

W tym roku po raz pierwszy byłam w Chałupach. Zazwyczaj wybieraliśmy rejs statkiem na Hel i tam w zeszłym roku odkryliśmy restaurację Checz. Nie mogłam odpuścić znalezienia kolejnej pysznej miejscówki i zastanawiałam się gdzie na rybę w Chałupach. I tak właśnie trafiliśmy do...

Na zaproszenie restauracji 4 Pory Roku miałam przyjemność uczestniczyć w wyjeździe studyjnym, dzięki któremu miałam okazję poznać kuchnię i załogę restauracji. Pojechaliśmy też zwiedzić farmę w Dobrzyniu nad Wisłą, gdzie uprawiane są ekologicznie warzywa i owoce, z których korzysta restauracja. Chodźcie przeczytać o tej ciekawej inicjatywie oraz poznajcie menu restauracji.