Przepis powstał z tzw. czyszczenia lodówki i okazał się naprawdę dobrą kolacją :). 

Tortilla z tuńczykiem i warzywami


placek tortilla
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki kukurydzy
pół pomidora
mała cebulka np. szalotka
3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
sos czosnkowy : mały jogurt, ząbek czosnku, zioła, sól, pieprz

Tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z kukurydzą, fasolą, pokrojonym pomidorem i posiekaną cebulą - doprawić do smaku solą i pieprzem. 
Przygotować sos - wymieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i doprawić do smaku przyprawami.
Placek podgrzać na suchej patelni grillowej, wyłożyć farsz, polać sosem i zawinąć. 




Kolorowe śniadanie - czerwone pesto, zielone awokado, jajeczko i salami. Przepisy na śniadania tu

Grzanka z awokado, salami i jajkiem sadzonym




kromka ulubionego pieczywa
czerwone pesto z suszonych pomidorów
chorizo albo dobre salami
awokado
jajko sadzone + olej do smażenia
sól, pieprz

Opiec w tosterze, piekarniku lub na patelni grillowej pieczywo.
Na oleju usmażyć jajko sadzone.
Chleb wysmarować pesto, ułożyć plasterki salami lub chorizo, dodać awokado, a na wierzchu ułożyć jajko sadzone.
Doprawić solą i pieprzem.




Jeżeli jesteście obecnie w trakcie poszukiwań wycieczki na wakacje czy urlopu last minute to mam dla Was kilka słów o hotelu, który sprawdziliśmy w zeszłym roku we wrześniu. Standard hotelu jest średni, ale obsługa i jedzenie zasługuje na wielką uwagę. Wielkim plusem jest też położenie hotelu w centrum urokliwego miasteczka oraz tuż obok plaży.

Santa Marina Hotel***

Agios Nikolaos
Kreta

W zeszłym roku sama zastanawiałam się co warto kupić na Krecie i przywieźć do Polski, dlatego przygotowałam dla Was ten poradnik zakupowy. Okazuje się, że odpowiedź na to pytanie znalazłam w zasadzie na miejscu. Jeśli wybieracie się do Grecji w tym roku to polecam Wam serię wpisów z podróży np: - co zwiedzić na Krecieco zjeść na Krecienajlepsza kawiarnia w Agios Nikolaos (Kreta).