Ciasto francuskie w różnych wariacjach, na słodko i wytrawnie, to sprawdzony sposób na przekąski. Najszybciej ze stołu znikają parówki w szlafroczkach, bo to już sprawdzona zakąska. Tym razem przygotowałam ciasto francuskie z serem camembert, oliwkami i suszonymi pomidorami. Pomidorki suszone w oleju dostałam ze sklepu Hurtownia Oliwy. Mam zniżkę dla Was, 25% na zakupy w sklepie – na hasło „DusiowaKuchnia”.
Tartaletki z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami
opakowanie ciasta francuskiego
kilkanaście czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów (klik)
ser typu camembert
płatki chilii
tymianek
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty lub kwadraty o boku około 5 cm.
Oliwki pokroić w paseczki, suszone pomidory na pół, a camembert w cienkie plasterki.
Na cieście układać oliwki, pomidory i plasterki sera.
Posypać płatkami chilli i tymiankiem.
Piec przez około 20 minut w temp. 200 st.C. do zbrązowienia.
Uwielbiam ciasto francuskie, bo można z niego tyle wyczarować! 🙂
szybko, smacznie – uwielbiam takie przepisy
Pyszna przekąska 🙂
bardzo lubię takie przekąski 🙂 świetne na imprezy!
Bardzo smaczna przekąska 🙂