image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Ciasto francuskie w różnych wariacjach, na słodko i wytrawnie, to sprawdzony sposób na przekąski. Najszybciej ze stołu znikają parówki w szlafroczkach, bo to już sprawdzona zakąska. Tym razem przygotowałam ciasto francuskie z serem camembert, oliwkami i suszonymi pomidorami. Pomidorki suszone w oleju dostałam ze sklepu Hurtownia Oliwy. Mam zniżkę dla Was, 25% na zakupy w sklepie – na hasło „DusiowaKuchnia”.
Tartaletki z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami
ciasto francuskie z oliwkami, ciasto francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami, przekąski z ciasta francuskiego

opakowanie ciasta francuskiego
kilkanaście czarnych oliwek
kilka suszonych pomidorów (klik)
ser typu camembert
płatki chilii
tymianek
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty lub kwadraty o boku około 5 cm.
Oliwki pokroić w paseczki, suszone pomidory na pół, a camembert w cienkie plasterki.
Na cieście układać oliwki, pomidory i plasterki sera.
Posypać płatkami chilli i tymiankiem.
Piec przez około 20 minut w temp. 200 st.C. do zbrązowienia.
ciasto francuskie z oliwkami, ciasto francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami, przekąski z ciasta francuskiego

5 Replies to “Francuskie z oliwkami i suszonymi pomidorami”

  1. martanovacka says: 12 stycznia 2014 at 14:07

    Uwielbiam ciasto francuskie, bo można z niego tyle wyczarować! 🙂

  2. kulinarne-smaki says: 12 stycznia 2014 at 14:25

    szybko, smacznie – uwielbiam takie przepisy

  3. Tosia says: 12 stycznia 2014 at 15:26

    Pyszna przekąska 🙂

  4. robaszekk says: 12 stycznia 2014 at 15:36

    bardzo lubię takie przekąski 🙂 świetne na imprezy!

  5. Majana says: 12 stycznia 2014 at 18:28

    Bardzo smaczna przekąska 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.