image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Po przygotowania ciasta z porzeczkami i agrestem zostało mi trochę owoców. Postanowiłam przygotować kompot i okazało się, że ten smak kojarzy mi się z dzieciństwem i napojami u babci :). Lubicie kompoty?
Kompot z porzeczek

szklanka czarnych porzeczek
szklanka czerwonych porzeczek
około 2 litry wody
cukier do smaku – około 4 łyżki
Zagotować wodę z cukrem.
Wrzucić obrane porzeczki, gotować przez 15 minut.
Odcedzić porzeczki z kompotu, napój schłodzić i potem podawać z kostkami lodu.

3 Replies to “Kompot z porzeczek”

  1. Rita says: 20 sierpnia 2017 at 12:04

    ostatnio piję go litrami

    1. Dusia says: 20 sierpnia 2017 at 12:40

      o widzisz a ja zupełnie przypadkiem o nim sobie przypomniałam 🙂

  2. Ramona says: 20 sierpnia 2017 at 15:27

    pyszny jest !

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.