image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Uwielbiam caprese – to taka lekka i letnia sałatka. Tym razem mam dla Was przepis na zapiekanką caprese. 
Pieczona pierś caprese

500 g filetu z kurczaka
2-3 pomidory
2 opakowania mozzarelli
sól z ziołami prowansalskimi
listki świeżej bazylii
100 ml śmietanki 30% lub oliwa
Filet pokroić na kilka cieńszych kawałków. 
Każdy oprószyć solą z ziołami prowansalskimi.
Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, na każdy kawałek kłaść po 2-3 plasterki pomidora i listki bazylii.
Wierzch przykryć plasterkami mozzarelli.
Całość podlać śmietanką lub oliwą.
Zapiekać przez 30 minut w temp.180 st.C.
Podawać z opiekanymi ziemniaczkami – przepis tu https://dusiowakuchnia.pl/pieczone-ziemniaki.

One Reply to “Pieczona pierś caprese”

  1. Joasia says: 13 lipca 2016 at 08:05

    Bardzo smaczny przepis 😉 Niestety pomidor pieczony nadal mi nie smakuje, ale całość ogólnie OK 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.