Jeśli jesteś zainteresowany współpracą na łamach mojego bloga to napisz do mnie: klaudia.sroczynska@gmail.com. Jestem otwarta na wszelkie propozycje. Więcej informacji o mnie tutaj.
Na blogu znajduje się cykl „Kulinarne relacje z Trójmiasta„, gdzie opisuję kulinarne miejsca z Trójmiasta warte uwagi. Na blogu znajdziecie także „Kulinarne relacje z podróży„. Jeśli chcesz znaleźć się w tym cyklu – napisz. Na blogu jest też dział „podróże„.
- Wydałam PRZEWODNIK KULINARNY PO TRÓJMIEŚCIE 2020.
- Zostałam ekspertem podczas kolejnej edycji Made Restaurant 2020 i opowiadałam o tym, jak radzą sobie trójmiejskie restauracje w epidemii (klik).
- Prowadziłam wykład na temat współpracy z restauracjami podczas Food Interactive Days w 2019 roku (klik).
- W 2018 roku zostałam panelistą podczas największej merytorycznej konferencji gastronomicznej Made Restaurant (klik).
- Portal urodaizdrowie.pl przyznał mi certyfikat „rzetelnej blogerki” klik.
- Brałam udział w akcji promocyjnej miasta Gdynia – „Gdynia zdaniem blogerów„, gdzie opisywałam ciekawe i smaczne restauracje.
Uczestniczyłam w największych blogowych festiwalach:
- See Bloggers 2017, 2015 i 2014.
- Blog Forum Gdańsk 2013 i 2012.
–grudzień 2012 na temat swojego aparatu
–marzec 2013 portal we-dwoje.pl
–maj 2013 nasze miasto Gdańsk o blogerkach z Pomorza
–październik 2013 bloger tygodnia.
–2014 film warsztaty / magazyn
–2015 magazyn Tu się pracuje WUP w Gdańsku
–2015 wywiad w Radio Plus (min. 12:25)
–2015 w trojmiasto.pl video wywiad
–2017 w Tygodniku Zamojskim
–2017 o życiu blogera kulinarnego na wp.pl.
–2018 Nasze Miasto o początkach blogowania, porażkach i ulubionych restauracjach.
MEDIA I PRASA
Najpopularniejsze konta na Instagramie z Trójmiasta.
Najlepsze blogi restauracyjne w Polsce.
Kilka słów ode mnie i przepis „Jak przygotować rybę na święta” na portalu trojmiasto.pl.
Moje przepisy pojawiły się w artykule „A Ty co jesz w pracy” na portalu trojmiasto.pl.
Moja wypowiedź o świątecznych przepisach w Radiu Gdańsk (klik). Uczestniczyłam w audycji o restauracjach w Trójmieście w Radiu Gdańsk.
Test zakupów online w Gazecie Wyborczej.
Trójmiejskie blogerki w Cynamonie w relacji TV Gdynia.
Blogu kulinarne na Pomorzu – Nasze miasto.
Moje publikacje przepisów pojawiły się w „Przyślij Przepis” i „Kuchnia i kropka”.
Przedruk recenzji z Restauracji Ganesh pojawił się w magazynie Prestiż Trójmiasto (listopad str. 81).
Prowadziłam warsztaty Wielkanocne dla dzieci na Uniwersytecie Dziecięcym Unikids (relacja) oraz warsztaty „Dekorowanie pierniczków” dla Dr. Oetker (relacja). Chętnie sama uczestniczę w warsztatach kulinarnych i fotograficznych, a potem na blogu zamieszczam relację w tym dziale – klik.
Udzielam się charytatywnie:
- prowadziłam warsztaty kulinarne dla Domu Samotnej Matki w Gdańsku oraz wzięłam udział w projekcie Not Just Blogger.
- Zostałam ambasadorką profilaktycznej akcji Rakoobrona – klik (2017).
- Zbierałam piórniki dla Afryki (klik) oraz przygotowałam słodkości na zlot mercedesów, gdzie dochód przekazano Stowarzyszeniu Chorym Dzieciom Liver 2018 (klik).
- Wspólnie zbieraliśmy pieniążki na Nataniela Słomskiego 2018.
- Jestem kocią mamą, mam status od miasta Gdańsk opiekuna dla bezdomnych kotów.
- Pomagałam w zbiórce dla Nataniela Słomskiego 2019/2020.
- Wspierałam akcję pomocy dla małej Darii w kawiarni Le Delic (klik) 2020.
Biedronka
Intermarche
Zelmer
Gdańskie Młyny
Multikino Gdańsk
Ballarini
Rama
Kasia
Warka Radler
Pudliszki.
Restaurant Week 2017, 2016, 2015, 2015 II
Święto Toruńskiego Piernika
Festiwal O kuchnia 2016
Żarcie na kółkach 2016
Apetyt na miasto 2015
Dary Ziemi 2015
Targi Natura Food 2015, Natura Food 2013, Natura Food 2014
Festiwal Smaków Zlot Food Trucków 2014 + kolejne edycje
Noc Restauracji 2014
Festiwal Hevelka
Smakuj Trójmiasto kilka edycji
Hotel Kuracyjny
Ogólnopolskie Festiwal Smaku w Poznaniu 2012
Homelook – zdjęcia
Fartuszkowelove.
Współtworzyłam internetowy magazyn „Pasje i Smaki” polecając restauracje.
Byłam ekspertką kulinarną na portalu Klub Sexy Mama, gdzie przygotowywałam tematyczne przepisy m.in:
- Przystawki na Halloween
- Dania na jesienne smutki
- Czas na kawę
- Wielkanocne przepisy
- Pomysłowe przysmaki na Dzień Dziecka
–przepis inspirowany Range Rover Evogue
–inspiracja Audi A5 Cabrio
–inspiracja Suzuki Swift S Concept
–inspiracja Fiatem 500.