Zostałam zaproszona przez MAKRO do podzielenia się swoimi obserwacjami na temat trójmiejskiej gastronomii podczas lockdownu. Zachęcam do przeczytania artykułu.

Zostałam zaproszona przez MAKRO do podzielenia się swoimi obserwacjami na temat trójmiejskiej gastronomii podczas lockdownu. Zachęcam do przeczytania artykułu.

To był okropnie trudny rok dla branży gastronomicznej. Natomiast mam wrażenie, patrząc po mojej grupie na fb, że staraliśmy się bardzo jako goście wspierać nasze ulubione restauracje. Nie zabrakło jednak kilku odkryć! Trójmiejskie gastro odkrycia 2020 roku znajdziecie poniżej.

Udało mi się napisać takie podsumowanie 2020 roku na Dusiowej Kuchni. Co się wydarzyło u mnie? Jak wyglądała moja przygoda z trójmiejską gastronomią?

Deska wiejska idealnie sprawdzi się na wszystkich imprezach, a w szczególności warto ją zrobić na zbliżającego się Sylwestra. Gwarancją sukcesu jest najlepszej jakości produkt. Jak zawsze polecam Wam sklep mięsny Bekon (dowozi teraz na całą Polskę).

Ta pizza gwiazda była hitem na sylwestrowym stole w zeszłym roku. Zachęcam Was do zrobienia jej w tym, na pewno zaskoczycie gości. To nic trudnego naprawdę! Wystarczy kilka nacięć, a efekt murowany!

Szykując ten wpis naszła mnie jedna myśl! Trójmiasto kocha sushi! To też dobry produkt na wynos i dowóz. W tych dosłownie chorych czasach niestety postanowiłam przygotować też listę miejsc, które się zamknęły. Liczę, że jednak wrócą do nas w lepszych czasach.

Ten przepis naprawdę nie wymaga wielu umiejętności i robi się go też wyjątkowo łatwo. Nie potrzeba miksowania czy wielokrotnego zagniatania, a jedynie trzeba wymieszać go łyżką i dać mu kilkanaście godzin poleżeć w lodówce.

Ten sernik w zeszłym roku był prawdziwym hitem na świątecznym stole. Sernik miodowo-cynamonowy, idealnie kremowy, na pierniczkowym spodzie, z chmurką mascarpone oraz pierniczkami domowymi jako ozdobami.

To chyba mój ulubiony makowiec. Maślane, kruche ciasto, dużo nadzienia makowego, na wierzchu kratka z ciasta kruchego i trochę lukru dla jeszcze większej słodkości. Bardzo efektowne ciasto i pyszne po prostu. Nie jest też tak trudne, jak np. strucla drożdżowa z makiem.

U mnie pasztet już upieczony i czeka na święta. W tym roku dopracowałam przepis, więc możecie z niego korzystać i spokojnie Wam się uda. Ważne, aby mięso było najwyższej jakości to klucz do sukcesu. Ja zaopatrzyłam się w moim ulubionym sklepie mięsnym Bekon (można zamawiać online z wysyłką na całą Polskę).