Chyba nie ma takiej drugiej blogerki, która w kwietniu robi podsumowanie zeszłego roku. Niestety poważne problemy zdrowotne trochę pozmieniały mi plany. Jeśli jednak chodzi o działania Dusiowej Kuchni w zeszłym roku, nie tylko na blogu, ale w social mediach to dużo się działo!

Moje postanowienie na ten rok – więcej pisać na blogu! Sporo treści ginie na instagramie po 24 godzinach, a nie wszystko da się ująć krótko w poście. Algorytmy też działają jak chcą, a ja wolę Was odesłać tu na blog, gdzie treści są na stałe.

Natomiast nie ma co ukrywać, że najwięcej działań i to prawie codziennie prowadzę na Instagramie – więc serdecznie zapraszam do kliknięcia obserwuj.

Podsumowanie działalności blogowej 2022

Początek roku 2022 nie był taki kolorowy, bo zamiast świętować Tłusty Czwartkiem z przerażeniem dowiadywaliśmy się o wybuchu wojny na Ukrainie.

Bardzo dużo różnych działań skupiało się na mojej grupie gdzie zjeść w Trójmieście, która rozrosła się do 35 tysięcy osób w tamtym roku. Aktualnie jest w niej prawie 37,5 tysiąca osób i mamy dużą moc! Grupa wymaga ode mnie i Pawła, (który pomaga w adminowaniu) ogromnej pracy i moderowania. Dziennie zatwierdzamy często po kilka postów, a w miesiącu rozpatrujemy tysiąc próśb o dołączenie do grupy, ale warto, bo otrzymuję wiele słów wsparcia i podziękowań od właścicieli restauracji w tym temacie.

Pierwszym ciekawym wydarzeniem gastronomicznym, na którym byłam był festiwal tatarów (zobacz). Przegenialny festiwal, który został powtórzony również latem. Jeśli kiedykolwiek będzie jeszcze to polecam się wybrać!

Trójmiejskie gastro wspierało na różne sposoby Ukrainę, a ja opublikowałam serię przepisów z kuchni ukraińskiej. Zobacz tu.

Byłam ambasadorką edycji wiosennej, letniej i jesiennej festiwalu Restaurant Week.

Byłam partnerem kulinarnym zlotów food trucków Festiwal Smaków i Wielka Szama.

Patronatem objęłam też wydarzenie z pomocą dla psiaków – Paka dla Zwierzaka.

W ramach współprac testowałam cateringi.

Uczestniczyłam w świetnych, meksykańskich warsztatach kulinarnych z Tomaszem Jakubiakiem (klik).

Przygotowałam poradnik o sushi – z cyklu gastro od kuchni, ale choć mam i miałam wiele pomysłów czasu na kolejne posty mi nie starczyło :(. Przypomnę, że pomimo sporej aktywności w sieci pracuję na etacie i mam życie prywatne, więc nie zawsze wszystko jest takie proste.

Udało mi się przedstawić Wam jednak w moim cyklu kolejne kultowe miejsca.

Przygotowywałam różne spisy na blogu. Najbardziej potrzebny dla Was okazał się – gdzie zjeść z dzieckiem w Trójmieście.

W ramach współpracy z Polską Żeglugą Bałtycką S.A. pokazałam Wam strefę kulinarną na promach Polferries podczas podróży Gdańsk-Nynashamn-Gdańsk. Przyznam, że to była jedna z tych współprac, które najbardziej cieszą.

Współpraca, z której jestem też bardzo dumna to ta, w której mogłam Wam zaprezentować Smaki Gdańska promujące naszą starogdańską kuchnię. Większość działań była skupiona na Instagramie – zerknijcie na wyróżnioną relację.

Miałam przyjemność zasiąść w jury konkursu na najlepszy sernik.

Potem był czas intensywnych bardzo przygotowań do naszego ślubu, który zorganizowaliśmy w 3 miesiące 🙂 .We wrześniu powiedzieliśmy sobie TAK :). Wiem, że czekacie na info co i jak – wpis jest w trakcie.

fotograf Mateusz Słodkowski

Zostałam ambasadorką Tygodnia kuchni Polskiej .

Podjęłam się wspólnych działań z MaxBurgers.

Zostałam partnerem hiszpańskiego festiwalu w Stacja FoodHall.

Ostatnią współpracą w tamtym roku było pokazanie Wam, co można zjeść na świątecznym jarmarku w Gdańsku klik . Tu też było mi bardzo miło, że nasze Międzynarodowe Targi Gdańskie dostrzegły w moich kanałach potencjał.

Co jeszcze?

Po drodze mnóstwo testów jedzenia w trójmiejskich i nie tylko restauracjach. Powstały też treści o Trójmieście i podróżach- głównie na IG.

To był niezwykle piękny rok jeśli chodzi o moją działalność w sieci. Działo się bardzo dużo i miałam kilka współprac, z których jestem bardzo dumna, choć każda zawsze cieszy.

Mam nadzieję, że obecny 2023 rok mimo już kilku miesięcznej przerwy ze względu na moje zdrowie będę miło wspominać :).

DZIĘKUJĘ, że jesteście, czytacie, wspieracie, komentujecie, piszecie na priv! Jestem tu dla Was właśnie 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.