Sięgam ręką.
Po złote liście.
Zbieram kasztany.
Chowam w kieszeń.
Tarta z kurkami i camembertem
ciasto francuskie
250 g kurek
cebula
łyżka oleju
2 łyżki masła
sól, pieprz
camembert
3 jajka
natka pietruszki
Cebulę drobno kroimy i smażymy na łyżce oleju aż się zeszkli.
Na oddzielnej patelni smażymy na maśle kurki.
Do kurek dodajemy cebulkę i doprawiamy solą z pieprzem.
Zostawiamy do ostygnięcia.
Z ciasta francuskiego wycinamy koło o średnicy naszej formy.
Pieczemy około 10 minut w 180 st.C i wyjmujemy.
Środek ciasta ugniatamy widelcem.
Kurki mieszamy z jajkami i posiekaną natką pietruszką.
Wylewamy na środek ciasta.
Camembert kroimy na plasterki i układamy na wierzch tarty.
Całość zapiekamy jeszcze przez 10-15 minut w piekarnik.